Què és una startup?

startups

Actualment sentim molt a parlar del concepte d’empresa startup, però sabem del cert que és una startup? A tot el que anomenem start-up ho és realment? Aquí us ho expliquem.

Totes les empreses poden ser startups?

De ben segur que actualment, en un entorn on abunden conceptes com innovació, emprenedors, emprenedoria, startups i moltes altres paraules, és ben fàcil que un es perdi entre les definicions i és molt fàcil caure en error. Això succeeix molt sovint amb el terme startup, i és que hi ha moltes empreses que se’n fan dir i en realitat no ho són.

Què és concretament? Un negoci o una empresa startup és aquell negoci o empresa que desenvolupa una idea de negoci que té una previsió de ràpid creixement i que deixarà una alta rendibilitat.

Dit així us podrà semblar que qualsevol empresa pot ser-ne una, ja que en realitat qualsevol empresa o negoci que neixi ho fa amb la voluntat de ser altament rendible i de tindre un creixement el més elevat i ràpid possible, però en realitat no són start-ups, les mateixes tenen les seves pròpies claus, ho veureu a continuació.

Les claus d’una startup

El concepte va molt associat a les empreses de noves tecnologies i en realitat és un terme que s’ha creat dins aquest món. Concretament, ara fa uns anys, quan l’eclosió de les noves tecnologies de les TIC, amb Internet al capdavant, van fer acte de presència i varen provocar l’aparició molt rapida en el temps de moltes empreses i el creixement imparable d’aquestes en un molt curt període de temps.

Són negocis ideals per a inversors del món de les noves tecnologies (encara que tècnicament de qualsevol àmbit en realitat) que busquen idees de negoci que puguin triomfar molt ràpidament, i perquè no, ser disruptives amb el seu segment o fins i tot amb productes o serveis per a la societat en general.

Finalment dir que moltes de les que es diuen start-ups no acaben de reeixir en el mercat, per tant al seu ràpid creixement també va associada una alta mortalitat de totes les startups que es creen, per al final quedar una selecció de les millors de totes elles.

Vols conèixer les startups ubicades a Catalunya? Consulta el nostra directori de startups


03/02/2015

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


6 + 8 =